Karin Bloemen

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes, bruisende optredens en theatershows al jaren de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin wordt met recht dé theaterdiva van Nederland genoemd. 

Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam afrondt, valt ze al in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s. Daarna is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, Kameleon, haar  25-jarige Jubileum Show, Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic, Witte Nar, Kerst met een Grote K en Cirque Stiletto. Veel van haar shows worden uitgezonden bij de VARA en verschijnen in de jaren daar op volgend op DVD.

Naast haar werk in het theater is Karin een graag geziene gast in televisieshows, afgelopen jaar was Karin te zien in het succesvolle programma Maestro waarin zij een plek in de halve finale wist te bemachtigen. Verder spreekt Karin diverse rollen in films en geeft ze workshops aan talentvolle jongeren. 

In 2019 is Karin opnieuw in het theater te zien, met de nieuwe voorstelling Souvenirs, een ouderwets rijke Bloemen show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor.

In de loop van haar carrière wint Karin een Gouden Harp, een Edison, de Gouden Genesius-penning en de Annie M.G Schmidtprijs. Vanwege haar vele werk voor liefdadigheid wordt Karin in benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.